Критерії, показники та рівні сформованості професійних умінь учителів гуманітарних дисциплін в умовах інформаційного суспільства

Автор(и)

  • Олена Зимовець Житомирський державний університет імені Івана Франка https://orcid.org/0000-0002-0856-9651

DOI:

https://doi.org/10.52256/2710-3560.97.2023.97.09

Ключові слова:

професійна підготовка, професійні вміння, вчителі гуманітарних дисциплін, критерії, показники та рівні сформованості вмінь, інформаційне суспільство, інформаційно-комунікаційні технології

Анотація

У статті розглядається проблема визначення рівня сформованості професійних умінь учителів гуманітарних дисциплін в умовах інформаційного суспільства. Автор розкриває зміст понять «критерій», «показник», «рівень», «професійні уміння» та висвітлює структуру професійних умінь учителів гуманітарного профілю з огляду на вимоги інформаційного суспільства. Спираючись на наукові праці дослідників, які розробляли критерії сформованості окремих педагогічних умінь, та, виходячи зі структури професійних умінь учителів гуманітарних дисциплін, обґрунтовано та розроблено критерії, показники та рівні сформованості вищезазначених умінь в умовах інформаційного суспільства. У статті надано детальний опис критеріїв, показників та рівнів сформованості професійних умінь учителів гуманітарного профілю на прикладі вчителя іноземної мови та окреслено перспективи використання розроблених критеріїв з метою діагностики рівня сформованості професійних умінь як досвідчених, так і майбутніх учителів гуманітарних дисциплін.

Біографія автора

Олена Зимовець, Житомирський державний університет імені Івана Франка

старший викладач кафедри англійської мови з методиками викладання у дошкільній та початковій освіті

##submission.downloads##

Опубліковано

2023

Як цитувати

1.
Зимовець О. Критерії, показники та рівні сформованості професійних умінь учителів гуманітарних дисциплін в умовах інформаційного суспільства. НТН [інтернет]. 17, Грудень 2023 [цит. за 22, Листопад 2024];(97):71-9. доступний у: http://journal.org.ua/index.php/ntn/article/view/381