ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ: ВИКЛИКИ І ПЕРСПЕКТИВИ У ПІДГОТОВЦІ БАКАЛАВРІВ МИСТЕЦТВА

Автор(и)

  • Юрій Басанець Київський національний університет технологій та дизайну
  • Олександра Басанець Київський національний університет технологій та дизайну

Ключові слова:

електронне навчання, дистанційне навчання, професійна мистецька освіта, модель ІК-компетентності викладачів, фінансові переваги, інтегративна модель навчання

Анотація

У статті розкрито особливості навчального процесу за дистанційною формою навчання у Київському національному університеті технологій та дизайну на сучасному етапі. Метою статті є визначення та подальший аналіз труднощів, які виникають у процесі підготовки фахівців у галузі знань «мистецтво» в умовах розвитку цифрового суспільства та нових форм і методів навчання, зокрема електронного. Автор підкреслює важливість використання дистанційної форми навчання для вирішення проблем: рівного доступу до освіти, інформатизації суспільства, швидкого оновлення професійних знань.

Новизною цієї статті є детальний аналіз фінансових переваг від дистанційного навчання і для закладу освіти, і для студента. А трирівнева модель розвитку ІК-компетентності науково-педагогічних працівників, наведена у статті, допомагає краще зрозуміти сучасні вимоги до технічних знань педагогів для забезпечення якісного навчального процесу. Автор статті як художник-практик наголошує на невід’ємному атрибуті підготовки фахівця художника, дизайнера – живому спілкуванні між викладачем і студентами для професійної підготовки майбутніх дизайнерів та художників.

Стаття буде цікава для науковців, які займаються питаннями інновацій та нових методів навчання та досліджують тенденції розвитку сучасної освіти.

Біографії авторів

Юрій Басанець, Київський національний університет технологій та дизайну

старший викладач кафедри рисунку і живопису

Олександра Басанець, Київський національний університет технологій та дизайну

доцент кафедри рисунку і живопису

##submission.downloads##

Опубліковано

2020

Як цитувати

1.
Басанець Ю, Басанець О. ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ: ВИКЛИКИ І ПЕРСПЕКТИВИ У ПІДГОТОВЦІ БАКАЛАВРІВ МИСТЕЦТВА. НТН [інтернет]. 12, Січень 2020 [цит. за 19, Травень 2024];1(93):14-21. доступний у: http://journal.org.ua/index.php/ntn/article/view/95